שאלות ותשובות
השקע בבודפשט הינו שקע רגיל כמו בישראל, אבל בשונה מהארץ יש לו רק שני פינים.
המטבע הרשמי של הונגריה נקרא "פורינט" (HUF) ומומלץ לשלם רק איתו בחופשה שלכם. אמנם ב2004 הונגריה נכנסה רשמית לאיחוד האירופי אך לא שינתה את המטבע שלה. מומלץ להימנע מתשלום ביורו בחנויות ומסעדות.
בזבוזים בחופשה הם דבר אינדיבידואלי ונעים מאדם לאדם. ההמלצה שלנו היא לחשב לפי 100-150 יורו לאדם ליום (לאטרקציות ומסעדות).
אורך הטיסה הוא כ 3 וחצי שעות.
ככלל אנו ממליצים שתמיד יהיה עליכם מזומן למקרים המעטים בהם יש אפשרות לתשלום במזומן בלבד כמו בדוכני אוכל למיניהם, שירותים ציבוריים ועוד.
זכרו כי בכרטיסי האשראי ישנה עמלת מט"ח ועל כן מומלץ לבדוק טרם הנסיעה מהי העמלה שלכם, ולהחליט בהתאם אם כדאי להשתמש רק באשראי. באופן כללי ניתן לשלם באשראי ב95% מהמקומות.
התשובה לכך היא חד משמעית כן! המים בברזים נקיים מאוד ומגיעים מאגם בלטון הסמוך.
טיפ הזהב שלנו- כשאתם קונים מים בסופר זכרו כי פקק ורוד זה מים, ואילו פקק כחול זה סודה 🙂
בכלל לא 🙂 ביום ראשון העיר מתנהלת כרגיל, המסעדות והחנויות עובדות כסדרן. יש לקחת בחשבון שבימי ראשון שעות הפתיחה והסגירה משתנים, ולרוב חנויות ומסעדות יסגרו כשעה לפני השעה המקורית.
בהחלט! בודפשט נחשבת לאחת הערים הבטוחות שיש, ובפרט לתייר הישראלי.
העיר קלה להתמצאות, ונוח מאוד לטייל בה. יחד עם זאת חשוב תמיד להיות ערניים לסביבה שלכם, לשמור על החפצים והכסף ולהימנע ממי שמנסה למכור לכם ברחוב מיני בשמים/אוזניות ועוד.
לרשותכם 2 אופציות נוחות:
הראשונה- מונית. עלות מונית מהשדה למרכז העיר נעה בין 25-35 יורו. ביציאה מהשדה תוכלו לראות מצד ימין את תחנת המוניות הרשמית של שדה התעופה (FO TAXI) ולהזמין דרכם מונית למלון שלכם או לחלופין להזמין דרך אפליקציית BOLT.
הדרך השניה- היא בעזרת קו אוטובוס 100 E שהוא השאטל של שדה התעופה למרכז התיירותי של העיר. האוטובוס פעיל 24/7 ויוצא בכל 10 דקות. למידע נוסף אודות הגעה מהשדה לחצו כאן
התחבורה הציבורית בבודפשט היא מהטובות שיש באירופה! בכל פינה תמצאו סוג אחר של כלי תחבורה בין אם זה מטרו, חשמלית ואוטובוסים. התחבורה בתדירות גבוהה ופעילה 24/7, היא ידידותית לתייר וקל מאוד להתמצא בה. אנו ממליצים לרכוש כרטיסי נסיעה ל24 שעות ומעלה מאחר והם אינם מחוייבים בתיקוף (בכרטיס נייר שנקנה במכונה בלבד) אלא רק בהצגת הכרטיס לנהגי אוטובוס ולפקחים בעת הצורך.
למידע נוסף אודות התחבורה בבודפשט לחצו כאן
בבודפשט למעלה מ10 מסעדות כשרות מצויינות, והיא נחשבת לאחת מהערים באירופה עם מגוון רחב של מסעדות כשרות. בנוסף לכך ישנן המון מסעדות טבעוניות שיכולות להתאים לקהל שומר הכשרות.
לרשימת המסעדות הכשרות המלאה לחצו כאן
התשובה היא לצערי לא. הדנובה השנים האחרונות הפכה למזוהמת, מאחר ומפעלים רבים שופכים את השפכים שלהם לתוך הנהר, דבר שגרם לזיהום של המים.
יחד עם זאת בשנים האחרונות נפתחו חופי רחצה מסודרים בהם המים נחשבים לנקיים ומותרים לרחצה (כמו באגם בלטון המפורסם).
אנו ממליצים להוריד מראש את האפליקציות הבאות:
BUDAPEST GO
האפליקציה הרשמית לתחבורה הציבורית (מקבילה למוביט שלנו) דרכה ניתן לרכוש כרטיסי נסיעה
BOLT
אפליקציית מוניות (מקבילה לגט טקסי) מומלץ להוריד טרם ההגעה לעיר מאחר ומקבלים SMS לאישור
האפליקציה
GOOGLE MAPS
החבר הכי טוב שלכם בחו"ל 🙂 אפליקציית מפות נוחה וקלה לתפעול, ואפשר לכתוב בה בעברית את היעדים אליהם תרצו לנווט.
XE
אפליקציה להמרת מטבע. תסייע לכם להבין מה הערך של המטבע אל מול השקל.
הסיורים שלנו
פפריקה של סיור – עשינו עם בן, סיור קליל, מצחיק ושנון, נותן הרבה ערך מוסף, מקבל משמעות רבה יותר כשמגיעים לזמן קצוב. עובר בנקודות החובה ופשוט כיףףףף של סיור. ממולץ ביום הראשון או השני של השהות שלכם.
חייבת להמליץ על שייט לילי ועל טיול לברך דנובה שהיה פשוט וואו. שידרג לנו את השהייה בבודפשט עם ילדים (14,12,8). הכל באווירה קלילה ומעניינת.